چهاردهمین کنفرانس نجوم و اختر فیزیک ایران

ارسال شده در تاریخ :
کشف آب بر روی سطح ماه

رصدخانه استراتوسفری مادون قرمز ناسا وجود آب را در سطح آفتاب گیر ماه کشف کرد

رصدخانه استراتوسفری نجوم مادون قرمز ناسا (SOFIA) ، برای اولین بار، وجود آب را در سطح ماه را تأیید کرد. این کشف نشان می دهد که آب ممکن است در سطح ماه توزیع شده باشد و وجود آن محدود به مکان های تاریک و سرد و سطوح زیرین ماه نیست.
"سوفیا" مولکول های آب (H2O) را در دهانه "کلاویوس "(Clavius) ؛ یکی از بزرگترین دهانه های قابل مشاهده از زمین واقع در نیمکره جنوبی ماه کشف کرده است.
نتایج " سوفیا" بر اساس سالها تحقیق قبلی در مورد بررسی وجود آب در ماه بدست آمده است. هنگامی که فضانوردان "آپولو" در سال 1969 برای اولین بار از ماه بازگشتند ، تصور می شد که ماه کاملا خشک و عاری از آب است. مأموریت های مداری و سطح نشین انجام شده طی 20 سال گذشته وجود یخ در دهانه های بخش تاریک در اطراف قطب ماه را تأیید کردند. در همین حال، چندین فضاپیما از جمله مأموریت "کاسینی" و همچنین مأموریت "چاندرایان-1" متعلق به سازمان تحقیقات فضایی هند و تلسکوپ زمینی مادون قرمز ناسا، به طور گسترده سطح ماه را مورد بررسی قرار دادند. مشاهدات قبلی از سطح ماه، نوعی هیدروژن را شناسایی کرده بود، اما قادر به تمایز بین آب بودن آن یا یک ماده شیمیایی نزدیک به آن یعنی "هیدروکسیل"(OH)  نبود. اکنون داده های این مکان نشان می دهد آب در غلظت های 100 تا 412 قسمت در میلیون(ppi) - تقریباً معادل یک بطری آب 12 اونسی- در یک متر مکعب خاک پخش شده در سطح ماه گیر افتاده است. این نتایج در آخرین شماره مجله Nature Astronomy  منتشر شده است.
"پل هرتز" مدیر بخش اخترفیزیک در اداره ماموریت های علمی ناسا گفت: ما نشانه هایی داشتیم که H2O –همان آبی که همه ما با آن آشنا هستیم- ممکن است در قسمت روشن ماه وجود داشته باشد. حالا ما می دانیم که آب در آنجا وجود دارد. این کشف، درک ما از سطح ماه را به چالش می کشد و سوالات جالب توجهی را در مورد منابع مربوط به کاوش در اعماق فضا ایجاد می کند.
برای مقایسه میزان آب موجود در سطح ماه میتوان گفت میزان آب موجود در صحرای بزرگ آفریقا 100 برابر بیشتر از مقدار آبی که"سوفیا" در خاک ماه تشخیص داده است. با وجود این مقدار کم، این کشف پرسش های جدیدی را در مورد چگونگی ایجاد آب و چگونگی دوام آن در سطح خشن و بدون هوای ماه ایجاد می کند.
آب یک منبع گرانبها در اعماق فضا و عنصر اصلی حیات است. اینکه آیا آب کشف شده توسط "سوفیا" برای استفاده به عنوان یک منبع به راحتی قابل دسترسی است، باید مشخص شود.
ناسا با برنامه "آرتمیس" مشتاق است قبل از ارسال نخستین زن و فضانورد مرد بعدی به سطح ماه در سال 2024 و فراهم کردن حضور پایدار انسانی در آنجا تا پایان این دهه، همه چیز را در مورد وجود آب در ماه دریابد.

منبع:

معرفی همایش

چهاردهمین کنفرانس ملی نجوم و اختر فیزیک ایران 6 و 7 بهمن ماه 1399 در دانشکده فیزیک دانشگاه سمنان برگزار می گردد. همچنین در تاریخ 8 بهمن 1399 ششمین مدرسه زمستانی انجمن نجوم ایران نیز با محوریت نجوم رادیویی در ادامه این کنفرانس برگزار خواهد شد.

فایل های مورد نیاز

دستور العمل نگارش مقاله

فونت های مورد نیاز

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.4)